Saffraanrisotto met Garnalen en Inktvis

Saffraanrisotto-met-garnalen-en-inktvis

Benodigdheden voor 4 personen

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gr gekookte gamba’s schoongemaakt
  • 1 1/4 liter visbouillon (blokje)
  • 1/4 t saffraandraadjes
  • 300 g inktvis, schoongemaakt en in ringen gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 440 g risottorijst
  • 125.ml droge witte wijn
  • 100 g doperwten
  • 3 tomaten in stukjes
  • handvol fijngehakte peterselie
  • citroenpartjes voor erbij 

Bereiding

Verwarm 2 eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de inktvisringen toe en bak nog 1 minuut. Doe de rijst in de pan en bak circa 1 minuut tot de rijst glazig is. Voeg de wijn toe en breng al roerend aan de kook. Wacht tot de wijn volledig is verdampt. Verwarm de bouillon in een steelpan en schep steeds een soeplepel bouillon bij de rijst en laat het volledig inkoken. Ga door tot de bouillon op is. Bij de laatste schep bouillon voeg je de doperwten toe. Voeg zodra alle bouillon is opgenomen de tomaten en gamba’s toe en roerbak nog 1 minuut tot alles doorgewarmd is. Roer en wat gehakte peterselie door en bestrooi met wat extra peterselie. Serveer met citroenpartjes.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *