Rijst met Bospaddestolen

Benodigdheden voor 2 personen

  • 1 sjalot ragfijn gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram risottorijst
  • 1 dl rode wijn
  • 4 dl kippenbouillon van een blokje
  • 1 bouillonblokje (paddenstoelen)
  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • 25 gram gedroogde paddenstoelen
  • zout en versgemalen peper
  • klein stukje parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel peterselie

Bereiding

De gedroogde paddenstoelen, te samen met het bouillonblokje (paddenstoelen) 15 minuten wellen. Na het wellen fijn snijden en het vocht bewaren. Smoor in een diepe pan de sjalot in de olie glazig. Voeg de rijst toe en laat deze even meesmoren tot hij glazig wordt. Blus met de rode wijn en voeg de gedroogde en verse paddenstoelen toe. Doe een soeplepel kippenbouillon bij de rijst en blijf roeren. Nu telkens dit herhalen tot de bouillon op is. Doe het vocht van de gedroogde paddenstoelen erbij en blijf roeren tot de risotto gaar en nog een beetje vochtig is.

Serveer de risotto in verwarmde diepe borden en garneer met plakjes Parmezaan en peterselie.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *