Pasta Vongole

636

Benodigdheden voor 4 personen

  • 300 gram spaghetti (liefst wat dikkere spaghetti)
  • ca. 1 kilo vongole (kokkels)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 Spaanse pepers
  • 3 tomaten (pomodori) in stukjes gesneden /of 1 blik gepelde tomatenblokjes
  • half bosje peterselie
  • 8 eetlepels olijfolie

Bereiding

Was de schelpen in koud stromend water en verwijder kapotte exemplaren. Verwarm olijfolie in een grote koekenpan. Snijd pepertjes en knoflook fijn en doe ze in de pan. Laat even zachtjes kleuren en voeg dan de schelpen toe. Bak op middelhoog vuur totdat de schelpen open zijn. voeg de tomaat en de fijngesneden peterselie toe en laat deze even mee verwarmen. Kook intussen de spaghetti al dente en voeg de spaghetti toe aan de saus en laat nog een minuutje mee verwarmen. Bestrooi voor de garnering de spaghetti met wat extra peterselie.

Tip

Als je geen Vongole kunt krijgen is dit gerecht ook lekker met mosselen.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *