Tortellinie gevuld met ricotta met een saus van gestoofde haas

Benodigdheden voor 2 personen

  • 250 gram tortellinie gevuld met ricotta (de betere delicatessenwinkels)
  • 1 Haze bout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 gram Parma ham
  • 0,75 dl droge witte wijn
  • 250 gram tomaten
  • 1 takje tijm
  • zout en versgemalen peper
  • 1/2 bosje peterselie

Bereiding

Wrijf de haas in met zout en versgemalen zwarte peper. Verwarm de olijfolie in een grote braadpan en bak de haas op matig vuur rondom bruin. Hak de knoflook fijn en snijd de ham in korte, smalle reepjes. Doe de knoflook en de ham in de pan en laat alles op laag vuur 5 minuten bakken. Giet dan de wijn erbij. Ontvel de tomaten, hak het vruchtvlees fijn en doe dit met het takje tijm in de pan. Laat het vlees met het deksel op de pan in ruim 1 1/2 uur gaar worden. Breng de saus op smaak met zout, peper en peterselie. Daarna de saus zeven en terug op het vuur zetten. Snijd intussen de haas in hele kleine stukjes en doe terug in de saus. Laat het geheel inkoken. Kook intussen de pasta ca. 10 minuten. Schep de pasta op de borden en schep de saus er over.

TERUG