Pasta met Knoflookroomsaus

Benodigdheden voor 4 personen

  • 600 gr. kipfilet
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 1 kopje shiitakes
  • 1,5 kopje verse basilicum, gehakt
  • 2 kopjes spinazie, schoongemaakt
  • peper en zout
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 2 kopjes teentjes knoflook
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 2 dl kippenbouillon van een blokje
  • 2,5 dl room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gr pasta (tagliatelle)

Bereiding

Maak eerst de knoflookroomsaus. Doe de knoflook in een stoofpan met 2 dl witte wijn en laat reduceren tot het vocht bijna weg is. Voeg dan de bouillon toe en laat hetzelfde gebeuren. Voeg dan de room toe en breng aan de kook. Haal van het vuur af en pureer met een staafmixer de knoflook in de room.

Wrijf de kipfilet in met olijfolie en grill in een grillpan. Snijd in dunne reepjes.

Roerbak de kip met de shiitakes, zongedroogde tomaten, gedroogde basilicum, zout en peper. Voeg een 1/2 dl witte wijn toe en bak nog 30 seconden. Voeg de knoflookroom, spinazie en verse basilicum toe. Reduceer ongeveer 3 minuten. Kook de pasta al dente. Schep de pasta op de borden en schenk de saus er overheen. Garneer met een blaadje basilicum.

Tip

Omdat ik laatst geen spinazie kon krijgen, heb ik in plaats daarvan rucola gebruikt. Is ook heerlijk.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *