Pasta met Kip en Kaneel

c88dd07fca-Kaneel

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 dubbele kipfilet
  • 1,5 bouillonblokje
  • 2 dl water
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 blik gepelde tomatenblokjes
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 dl rode wijn
  • 1 eetlepel cognac
  • 2 teentjes knoflook
  • zout en peper
  • tagliatelle voor 4 personen
  • geraspte parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels vers gesneden peterselie

Bereiding

Verhit de olijfolie en fruit de ui zachtjes aan. De kip in reepjes snijden en met zout en peper bestrooien. De kip bij de ui doen en bruin bakken. Het water, bouillonblokje en kaneel toevoegen. Op een laag pitje met deksel op de pan laten sudderen tot de kip gaar is.

In een andere pan de knoflook en bleekselderij in wat olijfolie fruiten. Het blik tomatenblokjes toevoegen en aan de kook brengen, daarna de wijn toevoegen en het 1/2 bouillonblokje en de cognac. Op smaak brengen met zout en peper. De saus in laten dikken. Als laatste de vers gesneden peterselie toevoegen.

De tagliatelle koken zoals aangegeven op de verpakking.

De tagliatelle op de borden scheppen en met wat Parmezaanse kaas bestrooien. Daarna 1 sauslepel van de kip over de tagliatelle verdelen, daarna een sauslepel van de tomatensaus. Eindig met nog wat Parmezaanse kaas.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *