Pasta met Kip en Feta

1ea2d-feta

Benodigdheden voor 4 personen

  • 300 gram Penne
  • 100 ml olijfolie + extra voor erdoor
  • 1 ui, fijngehakt
  • 4 tenen knoflook, gesnipperd
  • 2 kleine rode pepers, zaadjes verwijderd, fijngehakt
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 750 ml passata
  • 300 gram gebraden kip, in stukjes gescheurd
  • 100 gram feta, in blokjes
  • 100 gram zwarte olijven zonder pit
  • 6 eetlepels gehakte verse peterselie
  • 300 gram pasta naar keuze

Bereiding

Kook de pasta in kokend water met zout beetgaar. Giet af, schep er een beetje olie door en zet weg. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui tot hij zacht is. Voeg de knoflook  en peper toe en bak voor 1 minute. Doe de sambal oelek en passata erbij en laat 5 minuten zachtjes koken. Roer de kip, feta, olijven en peterselie erdoor en schep door de pasta.

Tip

Lekker met rucolasalade.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *