Tiramisu

Tiramisu

Ingrediënten 

  • 200 ml espresso of sterke koffie
  • 50 ml zoete marsala
  • 2 eieren
  • 25 gram poedersuiker
  • 250 gram mascarpone
  • pak lange vingers
  • cacaopoeder

Bereiding

Laat de koffie of espresso goed afkoelen. Meng de marsala erdoor. Klop het eigeel en de poedersuiker luchtig met de handmixer. Mix dit door de mascarpone. Klop het eiwit stijf. Spatel het opgeklopte eiwit door de mascarpone. Neem een schaal en doop één voor één de lange vingers in de espresso en leg ze naast elkaar in de schaal. Smeer de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers. Doe hetzelfde nog een keer met de rest van de ingrediënten. Bestrooi de bovenste laag ruim met cacaopoeder. Plaats de schaal in de koelkast.

Tip

Hoe langer de schaal in de koelkast staat, hoe lekkerder de Tiramisu wordt.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *