Smeltende Chocoladecakejes

Ingrediënten voor 6 personen

  • 200 gr pure chocolade, in stukjes
  • 25 gr zachte boter
  • 100 gr bruine basterdsuiker
  • 3 grote eieren
  • 25 gr bloem
  • 6 muffinvormpjes of kleine cakevormpjes ingevet

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de chocolade 30 seconden in de magnetron, roer om, en herhaal dit elke 10 seconden tot de chocolade is gesmolten. Of smelt de chocolade au bain-marie door een kom met de chocolade boven een pan met kokend water te hangen en te blijven roeren. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het kokende water niet raakt. Klop de boter met de basterdsuiker. Klop één voor één de eieren door het boter-suikermengsel. Schep hier vervolgens de bloem en een mespunt zout door. Spatel als laatste de gesmolten chocolade erdoor. Schep het beslag in de vormpjes. Bak de cakejes in 10-15 minuten gaar, let op dat de binnenkant zacht en smeltend blijft.

Tip

Serveer de cakejes warm met eventueel een bolletje vanille-ijs en rood fruit.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *