Citroentaart van Ricotta en Limoencello

Citroentaart-van-ricotta-me

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 gr cantuccini ( amandelkoekjes )
  • 90 gr boter
  • 2 citroenen
  • 6 eieren
  • 220 gr suiker
  • 90 gr amandelen, fijngemalen
  • 500 gr ricotta
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels limoencello ( Italiaanse likeur)
  • poedersuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een ringvorm van ongeveer 24 cm in. Verkruimel de cantuccini met een groot mes of in de keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en roer er de kruimels goed door. Verdeel het botermengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed en egaal aan. Rasp de schil van 1 citroen en pers beide citroenen uit. Klop de eieren en de suiker schuimig in een kom. Voeg de amandelen, ricotta, bloem, het citroensap, de citroenrasp en limoncello toe en meng alles goed door. Giet het mengsel in de springvorm en bak de taart ongeveer 50 minuten in de oven totdat hij gaar is. Strooi er bij serveren nog wat poedersuiker over.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *