Citroenmousse

Citroen-moes

Benodigdheden voor 4 personen

  • 3 eieren
  • 80 gr suiker
  • Schil van 1 citroen, geraspt
  • Sap van 2 citroenen
  • 3 blaadjes gelatine
  • 200 ml slagroom
  • 1 citroen, in schijfjes

Bereiding

De blaadjes gelatine weken in ruim koud water. Scheid de eidooiers van het eiwit. Klop in een kommetje het eigeel, de suiker en de geraspte citroenschil tot een schuimige massa. Warm in een pan het sap van twee citroenen op en voeg de uitgelekte gelatine toe. Roer goed zodat er geen klontjes in komen. Laat het geheel daarna 5 minuten rusten. Warm het dan op een laag vuur weer op, het mag absoluut niet koken. Voeg daarna, met de pan nog op het vuur, het eimengsel toe. Klop flink met een garde totdat het een geheel is. Laat het niet meer koken. Zet het geheel in koud water om af te koelen. Klop het eiwit stijf in een schone kom met een schone garde. Klop apart de slagroom, spatel eerst de slagroom door het mengsel en dan het eiwit. Doe het in een schaal of in vier kleine schaaltjes en laat het in de koelkast opstijven. Gebruik de citroenschijfjes voor decoratie.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *