Stifado

stifado-005

Benodigdheden voor 2 personen

  • 400 gram magere runderlappen
  • 1 blik tomaten
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 vlees bouillonblokje
  • 1 glas rode wijn
  • 1,5 glas witte wijn
  • 2 eetlepels metaxa of cognac
  • Zout en peper
  • 1 laurier blad
  • 3 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 theelepels gemalen komijn

Bereiding

De ui en de knoflook snipperen. De boter en de olijfolie verhitten en de ui en knoflook fruiten. De ui en knoflook uit de pan halen en bewaren. Het vlees bestrooien met zout en peper en daarna in de overgebleven olie en boter dicht schroeien. Vervolgens het blik tomaten, de ui, knoflook, rode wijn, witte wijn,metaxa, tijm, komijn, laurierblad en bouillonblokjes toevoegen. Dit geheel ca. 3 uur laten sudderen op een lage pit. Mocht het te droog worden dan wat water toevoegen.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *