Lamsgehakt gevuld met Feta

Benodigdheden voor 4 personen

  • 500 gram magere lamsgehakt
  • paneermeel
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3 eetlepels fijngesneden verse peterselie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • mespunt kaneel
  • zout en peper
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 gram feta kaas in vieren

Bereiding

Doe het gehakt, paneermeel, ui, knoflook, peterselie, komijn, kaneel en wat zout en peper in een kom en vermeng ze goed. Roer het los geklopte ei erdoor. Kneed het gehaktmengsel goed door tot een dikke massa. Bevochtig de handen en verdeel het gehakt in vier gelijke stukken. Stop in ieder stuk gehakt een 1/4 van de feta en vorm er een gehaktbal van. Plaats de gehaktballen afgedekt 1 uur in de koelkast. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de ballen hierin 15 minuten rondom bruin en gaar.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *