Kalfs Saltimbocca

Benodigdheden voor 4 personen

  • 8 kleine kalfsoesters of 4 kalfsschnitzels
  • 8 plakken prosciutto
  • 8 saliebladeren (vers)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 60 gram boter
  • 2 dl droge witte wijn

Bereiding

Leg het vlees tussen 2 vellen plasticfolie en sla met een houten hamer gelijkmatig plat. Bestrooi het met een beetje zout en peper. Snijdt de plakken prosciutto even groot als de kalfsoesters. Bedek elke kalfsoester met een plak prosciutto en leg er een salieblad op. Maak het geheel vast met een houten prikker. Verhit de olie en de helft van de boter in een grote koekenpan. Bak het vlees met de prosciutto bovenop op matig vuur 3-4 minuten tot het kalfsvlees net gaar is. Leg het vlees op de voorverwarmde borden. Giet de olie uit de pan en doe de wijn erin. Verhit op hoog vuur tot de wijn tot de helft is ingekookt en schraap aangebakken stukjes van de bodem van de pan. Smelt de rest van de boter erdoor en breng op smaak. Lepel de saus over het vlees en serveer het.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *