Griekse gehaktballen met feta en kaneel

De smaak van deze Griekse gehaktballen brengt de zon een stukje dichterbij. Je ziet jezelf op een terrasje zitten met een glaasje ouzo vooraf en dan een echte Griekse maaltijd.

Benodigdheden voor 4 personen

  • 500 gram mager rundergehakt
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 2 theelepels verse munt, gehakt
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 100 gram feta, in kleine stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 1 vleesbouillonblokje
  • 20 gram peterselie, grof gesneden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kneed het gehakt met het paneermeel, het ei, de helft van de oregano, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel zout, de munt en de sambal oelek stevig door elkaar. Kneed de stukjes feta erdoor. Vorm met natte handen 8 ballen van het gehakt. Verhit de olie in een ruime hapjespan. Bak de gehaktballen rondom bruin en leg ze in de ovenschaal. Fruit de ui in de olie, voeg de gezeefde tomaten, 100 ml water, het bouillonblokje de rest van de kaneel en de rest van de oregano toe en breng de saus aan de kook. Schenk de saus over de ballen. Zet de schaal in de oven en bak de gehaktballen in 30 minuten gaar. Laat de ballen uit de oven 5 minuten afkoelen en strooi de peterselie over het gerecht.

Lekker met pilavrijst en een Griekse salade.

TERUG