Gevulde Courgette met Gehakt en Feta

gevulde-courgette

Benodigdheden voor 4 personen

  • •2 middelgrote courgettes
  • •300 gr mager rundergehakt
  • •2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • •1 kleine ui, gesnipperd
  • •2 el olijfolie
  • •1 el verse munt, gesnipperd
  • •1 tl gedroogde oregano
  • •1 tl gedroogde tijm
  • •1 stukje feta van ca 75 gr
  • •Zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een ovenschaal in. De courgettes in de lengte halveren en zoveel vruchtvlees eruit scheppen dat een kleine rand overblijft. Het vruchtvlees apart zetten. Leg de halve courgettes in de ovenschaal. De olijfolie verhitten in een braadpan en de ui en knoflook ca 2 minuten fruiten. Voeg de gehakt toe en bak het rul tot het bruin en gaar is. Voeg het vruchtvlees van de courgettes toe met de munt en tijm. Breng op smaak met zout en peper en laat het nog vijf minuten sudderen. Het mengsel over de halve courgettes verdelen. Bestrooien met de verkruimelde feta en oregano. Doe de schaal in de oven en laat de feta smelten, circa 10 minuten.

TERUG

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *