Sticky zalm met miehoensalade

Benodigdheden voor 2 personen

  • 4 stukken zalmfilet met huid van circa 125 gram per stuk
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels limoensap

voor de salade

  • 150 gram mihoen
  • 1 courgette in lange plakken geschaafd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 cm verse gember geschild en geraspt
  • 1 peper zonder zaadjes in ringetjes
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 bosje koriander fijn gehakt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan water met wat zout of bouillon aan de kook. Leg de stukken zalm in een ovenschaal. Klop de sesamolie met de ketjap, honing en het limoensap los en giet het mengsel gelijkmatig over de zalm. Wrijf de vis hiermee in met een kwast en laat even staan. Leg de mihoen in de kokend water en roer na 1 minuut met een vork los. Giet de mihoen af in een vergiet en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken. Bak de zalm circa 10 minuten in het midden van de oven. Bestrijk de vis nogmaals met de saus uit de schaal en bak 5-10 minuten verder. Snijd intussen de mihoen eventueel wat kleiner en snijd de plakken courgette in dunne slierten. Meng de knoflook, gember, rode peper en zonnebloemolie door elkaar in een grote kom en schep de mihoen en de courgetteslierten er doorheen. Serveer de mihoensalade met de koriander. Serveer de mihoensalade bij de zalm.

TIP

Zelf heb ik de mihoensalade wat lauw gemaakt voor het opdienen. En eventueel een scheutje soja.

TERUG