Roodbaars in Tomtensaus

Benodigdheden voor 2 personen

  • 4 lente-uitjes
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepel cognac
  • 25 gram boter
  • 1 dl witte wijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 dl visbouillon (van een blokje)
  • zout
  • 2 stukken roodbaarsfilet van ca 150 gram per stuk

Bereiding

Snijd de lente-ui in smalle ringen. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Smelt de boter in een steelpannetje zonder dan de boter bruin wordt. Voeg de lente-ui, knoflook en peper toe en bak ze op een laag vuur ongeveer 2 minuten. Zet het vuur hoog, voeg de cognac, de wijn en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het mengsel 3 minuten inkoken, zodat een gedeelte van het vocht kan indampen. Roer de tomatenpuree door de hete saus en laat hem op een hoog vuur inkoken tot ongeveer de helft van het vocht verdampt is en de saus licht gebonden. Breng de saus op smaak met zout en peper. Leg de roodbaars in een vuurvast schaal en schep de saus over de vis. Zet de vis in een voorverwarmde oven van 200 graden en laat 30 minuten garen.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *