Marokkaanse vistajine

Benodigdheden voor 2 personen

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 grote teen knoflook, gesnipperd
  • flinke snuf saffraandraadjes
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 300 ml visbouillon (blokje)
  • 400 gram witte vis (red snapper of victoriabaars)
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel ingemaakte citroen, fijngesneden
  • zout en peper

Verhit de olie in de Tajine of grote pan op laag vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak onder af ten toe roeren 10 minuten tot het mengsel zacht maar niet bruin is. Voeg de saffraan, kaneel, koriander, komijn en kurkuma toe en bak het mengsel al roerend nog 30 seconden. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en roer goed. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat de saus met de deksel op de pan 15 minuten sudderen. Haal de deksel eraf en laat nog 20-35 minuten sudderen, tot de saus dikker is geworden. Snijd de vis doormidden, leg de stukken in de pan en druk ze in de saus. Laat de vis  5-6 minuten zachtjes sudderen, tot hij net gaar is. Roer de olijven en citroen voorzichtig door de saus .Breng het geheel op smaak met zout en peper.

TERUG