Gegrilde zwaardvis met salsa Di Giovanna

Gegrilde zwaardvis met salsa de giovanna

Benodigdheden voor 2 personen

  • Sap van 1 citroen
  • Olijfolie extra virgin
  • zeezout en peper uit de molen
  • 3 tenen knoflook, gepeld en in dunne plakjes gesneden
  • een takje verse munt, alleen de blaadjes, grof gesneden
  • een takje verse oregano, alleen de blaadjes, grof gesneden
  • 4 stukken zwaardvis van ca. 150 gram per stuk

Bereiding

Pers de citroen uit in een kom en giet er 3 keer zoveel olijfolie bij. Voeg peper en zout toe en roer de knoflook, munt en oregano erdoor. Zet een grillpan op het vuur tot hij zeer heet is en wrijf de zwaardvis in met peper en zout. Leg de plakken vis in de pan en bak ze 2 minuten aan elke kant tot ze mooi goudbruin zijn. Hierdoor blijft de vis van binnen nog een beetje roze. Verdeel de vis over de borden en verdeel de saus erover.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *