Gegrilde Tonijn met Limoen Koriander Mayonaise

Benodigdheden voor 4 personen

  • 3 stukjes tonijn van ca 125 gr per stuk
  • 3 limoenen
  • 2 cm gember, geraspt
  • 3 tenen knoflook uit de knijper
  • 2 ½ dl olijfolie
  • 2 volle el mayonaise
  • 1 bakje verse koriander
  • Peper & zout

Bereiding

Maak een marinade van het sap van 2 timoenen, 1,5 dl olijfolie, de gember en de knoflook. Leg de moten tonijn hier twee uur in (niet langer!).

Meng twee volle eetlepels mayonaise met het sap van een halve limoen en 1 dl olie tot een dressing. Roer de fijngeknipte koriander er door.

Dep de tonijnmoten droog, kruid ze met peper en zout. Bak de tonijnmoten in een gloeiend hete grilpan. Reken op 3 minuten per kant, de tonijn mag van binnen rood blijven. Leg de moten tonijn op de borden en schep er een lepel van de limoen/koriander dressing over.

Serveer direct. Lekker met risotto met doperwten, kleine groene asperges en munt.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *