Marokkaanse kip

Benodigdheden voor 4 personen

Voor de marinade

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels sap van een citroen
  • 2 eetlepels fijngesneden verse koriander
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1 tl zoete paprikapoeder
  • snufje chilipeper
  • 4 kipfilets a 150 gram

Bereiding

Meng de olie, het citroensap, de verse koriander, peterselie, knoflook, gemalen koriander, komijn, het paprikapoeder en chilipoeder in een grote ondiepe kom. Kerf met een scherp mes elke kipfilet 3-4 keer in. Leg de kipfilets in de schaal en wentel ze door het mengsel tot ze helemaal bedekt zijn. Dek af met plasticfolie en laat ze op een koele plek 2-3 uur marineren, keer ze af en toe. Laat de kipfilets uitlekken en vang de marinade op. Rooster de filets 20-30 minuten boven hete kolen op de barbecue of op de grillpan tot ze volledig gaar zijn. Bestrijk ze regelmatig met de opgevangen marinade. Breng op smaak met zout en peper.

TERUG

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *