Cocq Au Vin

Cocq-au-vin

Benodigdheden voor 4 personen

  • 4 kippenpoten
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram magere spekblokjes
  • 1 grote ui, geschild en in plakjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, gehakt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 25 gram bloem
  • 3 dl rode wijn
  • 3 dl bouillon (van een blokje)
  • zout en vers gemalen peper
  • 100 gram champignons in plakjes gesneden

Bereiding 

Verwijder het vel van de stukken kip, verhit de boter met de olie en bak de kip bruin. Breng de stukken kip daarna over in een stoofpan. Fruit de spekblokjes met de ui en bleekselderij tot het zacht is, dan bij de kip in de stoofpan doen. De knoflook met de bloem in de pan met het overgebleven vet doen en bruin bakken. De wijn met de bouillon erdoor roeren en het geheel aan de kook brengen, kruiden naar smaak. De saus over de kip gieten, de schotel afdekken en 45 minuten laten stoven. De champignons toevoegen en nogmaals 15 minuten laten stoven. Op smaak brengen met peper en zout.

Tip

In plaats van kippenpoten gebruik ik vaak kipfilet. Omdat veel mensen het lastig vinden met bloem te werken (klonten) kun je de bloem weglaten en als laatste de saus dikker maken met allesbinder. Dit gerecht kan gegeten worden met rijst, aardappels of aardappelpuree en groente (bijv. broccoli).

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *