Lichtgekruide Aardappelpuree

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1/2 eetlepel fijngehakte tijmblaadjes
  • 1/2 liter groentebouillon (blokje)
  • 1 theelepel mosterd
  • zwarte peper
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • Flinke klont roomboter

Bereiding

Schil de aardappelen dun en snijd ze in gelijke stukken. Doe ze met de ui en tijm in een pan. Schenk er zoveel bouillon bij tot driekwart van de aardappelen en breng aan de kook. Kook de aardappelen in circa 25 minuten tot ze gaar zijn. Giet ze af en vang het kookvocht op. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg toe aan de aardappelen te samen met de mosterd en peper. Roer de aardappelen met een pureestamper, voeg af en toe wat van de bouillon toe en roer tot een smeuïge puree. Schep de aardappelpuree in een schaal en bestrooi met de fijngesneden bieslook en wat tijm.

Tip

Deze lichte puree is vooral lekker bij vlees, wild of gevogelte.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *