Geroosterde balsamicotomaten met Bosui en Basilicum

Benodigdheden voor 4 personen

  • 8 pomodoritomaten
  • 3 teentjes knoflook, gepeld en in dunne plakjes
  • handje verse basilicum, gescheurd
  • 8 laurierblaadjes
  • zeezout en vers gemalen zwarte peper
  • 3 stengels bosui, grof gesneden
  • 100 ml balsamicoazijn
  • 2 eetlepels extra virgin olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de bolle kant van de tomaten kruislings in. Neem een aardewerken ovenvaste schaal waar de tomaten precies in passen en verdeel de knoflook en het basilicum over de borden. Zet de tomaten naast elkaar in de schaal en stop de laurierblaadjes zo goed mogelijk in de inkervingen. Strooi er ruim zout en peper over. Leg de bosui tussen de tomaten. Schenk de balsamicoazijn erover, druppel de olijfolie daarover en zet de schaal 1 uur in de oven. Verwijder voor het opdienen de laurierblaadjes.

Tip

Een heerlijk groentegerecht of als onderdeel van een warme salade.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *