Broccoli-erwtenpuree met munt

Benodigdheden voor 6 personen

  •  4 middelgrote aardappelen
  •  1 stronk broccoli
  •  500 g diepvries doperwten
  •  1 bouillonblokje
  •  Handje verse munt

Bereiding

Schil de aardappelen , snijd ze in stukjes van 2 cm, doe ze met het bouillonblokje in een pan en giet er zo veel water bij dat ze net onderstaan. Leg het deksel op de pan en breng aan de kook. Snijd het harde uiteinde van de steel van de broccoli, snijd de rest van de steel in stukjes en doe die bij de aardappeltjes in de pan. Breek de roosjes in gelijke stukjes en zet die nog even aan de kant. Voeg na tien minuten de erwten en broccoliroosjes bij de aardappelen en leg het deksel terug op de pan. Kook verder gaar en giet daarna af. Let op: vang het vocht (bouillon) op. Laat even uitwasemen. Stamp de aardappelen en groente met de bouillon (scheutje voor scheutje) tot een smeuïge massa. Voeg als laatste de fijn gesnipperde munt toe.

TERUG