Chilirijst met kurkuma en koriander

Benodigdheden voor 4 personen

  •  1 el sesamolie of plantaardige olie
  •  2 Chilipepers, groen of rood, zonder zaad en fijn gehakt
  •  2 teentjes knoflook, fijngehakt
  •  2 ½ cm gember, geschild en fijngehakt
  •  1 tl (palm)suiker
  •  3 tl kurkuma
  •  300 gram rijst
  •  2 el vissaus
  •  6 dl water
  •  1 kippenbouillonblokje
  •  1 bosje verse koriander, zonder stelen, fijngehakt
  •  zout en zwarte peper

Bereiding

Verhit de olie en bak de pepers, knoflook, gember en suiker tot ze verkleuren. Voeg dan de kurkuma toe. Doe de rijst erbij en de vissaus, water en bouillonblokje. De vloeistof moet 2 ½ cm boven de rijst staan. Bestrooi met zout en peper en breng de vloeistof aan de kook. Laat het geheel op laag vuur met het deksel op de pan ca 25 minuten koken tot het vocht is geabsorbeerd. Haal de pan van het vuur en laat de rijst nog 10 minuten stomen. Schep de rijst in een schaal. Roer met een vork wat koriander door de rijst en strooi de overige koriander eroverheen.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *