Thaise kip Laksa

Benodigdheden voor 4 personen

Kip

  •  400 gr kipfilet
  •  1 volle tl vijfkruidenpoeder
  •  1 el vloeibare honing
  •  1 el sesamzaad
  •  1 verse rode Spaanse peper

Laksa

  •  1 bouillonblokje (kip of groente)
  •  1 flespompoen, alleen het dunne gedeelte
  •  2 tenen knoflook
  •  1 stuk verse gemberwortel ter grootte van een duim
  •  1 verse rode Spaanse peper
  •  1 tl kurkuma
  •  ½ bosje lente-ui
  •  1 volle tl pindakaas
  •  4 limoenblaadjes (eventueel gedroogde)
  •  ½ bosje koriander
  •  1 el sesamolie
  •  1 el sojasaus
  •  1 el vissaus
  •  300 gr brede rijstnoedels
  •  1 bundel groene asperges
  •  1 blikje van 400 gr kokosmelk
  •  3 limoenen

Bereiding

meer de kipfilet in met peper, zout en het vijfkruidenpoeder. Sla ze eventueel met een deegrol plat en bak ze in een hete grillpan om en om tot ze gaar zijn en er mooie zwarte streepjes op zitten.

Giet ongeveer 8 dl water in een grote pan, verkruimel het bouillonblokje in het water en breng aan de kook.

Snijd de steel van de pompoen, hak het smalle gedeelte in grove stukken (rest pompoen gebruik je niet). Rasp het vruchtvlees in de keukenmachine en doe het bij de kokende bouillon.

Maak een pasta in de keukenmachine van de geschilde tenen knoflook, geschilde gember, Spaanse peper, kurkuma, schoongemaakte lente-ui, pindakaas, limoenblaadjes, koriandersteeltjes (bewaar de blaadjes), sesamolie, sojasaus en vissaus. Schep de kruidenpasta bij de kokende bouillon en doe er de noedels bij.

Maak de asperges schoon en snijd ze doormidden. Doe de stukjes in de pan, giet er de kokosmelk bij, breng de laksa zodra hij aan de kook is op smaak met sojasaus en limoensap en draai het vuur uit.

Sprenkel de honing over de gebakken kip, knijp er 1 limoen over uit, strooi er het sesamzaak over en hussel door elkaar tot de kip er aan alle kanten mee bedekt is.

Serveer de kip met de laksa en partjes limoen en bestrooi alles met blaadjes koriander en in ringetjes gesneden verse Spaanse peper.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *