Pittige curry van rundvlees en kokos

Benodigdheden voor 3 personen

  • 4 dl kokosmelk
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 500 gram magere runderlappen
  • 2 blaadjes djeroek poeroet
  • 3 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 1 grote rode peper, ontpit en in stukjes gesneden
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels verse Thaise basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels verse koriander, gehakt
Bereiding

Schenk de kokosmelk in een grote braadpan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de melk in 10 minuten indikken. Roer de rode currypasta en de knoflook erdoor en laat nog 5 minuten sudderen. Snijd het rundvlees in kleine stukjes en voeg toe. Breng aan de kook en blijf roeren. Zet het vuur laag en voeg de djeroek poeroetbladeren, het limoensap, de vissaus, de chilipeper, de kurkuma en het zout toe. Doe het deksel op de pan en laat alles nog ca. 3 uur sudderen, totdat het vlees mals en gaar is. Voeg tijdens het sudderen water toe als de saus te droog wordt. Roer op het laatst de basilicum en de koriander erdoor en breng eventueel op smaak me t peper en zout.

TIP

Dit pittige gerecht heb ik geserveerd met pandanrijst en een frisse komkommersalade.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *