Pad Thai

Benodigdheden voor 4 personen

  •  325 gram mie (noedels)
  •  2 tl plantaardige olie
  •  1 rode ui gehakt
  •  3 verse rode pepers, gesnipperd
  •  2 el verse gember, gesnipperd
  •  225 gram kippenborstfilet, in blokjes gesneden
  •  225 gram rauwe garnalen, gepeld
  •  55 gram pinda’s, geroosterd en gehakt
  •  1 el suiker
  •  4 el limoensap
  •  3 el vissaus (nam pla)
  •  2 el sojasaus
  •  125 gram tahoe, in blokjes
  •  55 gram taugé
  •  4 el verse korianderblaadjes
  •  3 el verse muntblaadjes
  •  Limoenpartjes

Bereiding

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel met koud water af. Zet tot gebruik apart. Verhit de olie in een wok op hoog vuur en roerbak de ui, chilipepers en gember 1 minuut. Voeg dan de kip en garnalen toe en roerbak nog eens 4 minuten of tot het gaar is. Voeg vervolgens de noedels, pinda’s, suiker, citroensap, vissaus en sojasaus toe en roerbak nogmaals 4 minuten of tot alles door en door heet is. Roer tot slot de tahoe, taugé, koriander en munt erdoorheen en bak het geheel nog 1-2 minuten of tot alles door en door heet is.

Serveer de Pad Thai met de partjes limoen.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *