Inktvis met pikante zwartebonensaus

12669531_808051266005194_5699904558893516567_n

Benodigdheden voor 4 personen

  •  400 gram verse inktvisringen
  •  1 rode paprika
  •  75 gr sugarsnaps
  • ½ krop paksoi
  •  3 el zwarte bonensaus (Toko)
  •  1 el Thaise vissaus
  •  1 el sherry
  •  1 el sojasaus
  •  1 el basterdsuiker
  •  1 tl tapiocameel of maïzena
  •  1 el zonnebloemolie
  •  1 el sesamolie
  •  1 teentje knoflook, fijn gehakt
  •  1 gedroogd pepertje
  •  1 tl verse gember, geraspt
  • 2 lente-uitjes, gesnipperd

Bereiding

Snijd de paprika in lange, dunne repen. Snijd de sugar snaps diagonaal doormidden. Snijd de paksoi grof. Meng de zwarte bonensaus, de vissaus, de sherry, de sojasaus en de suiker. Meng de tapiocameel met 1 el water en roer het mengsel door de andere ingrediënten. Zet dit apart. Verhit de olie in een wok. Voeg het knoflook, het pepertje, de gember en de lente-uitjes toe en roerbak alles 1 minuut. Voeg de paprika toe en roerbak die 2 minuten mee. Voeg de inktvis toe en roerbak het geheel 1 minuut op een hoog vuur. Voeg de peultjes en de paksoi toe en roerbak alles tot het zacht en gaar, maar nog wel knapperig is. Voeg de ingrediënten van de saus toe en kook het geheel al roerend 2 minuten tot de saus helder wordt en indikt. Serveer het gerecht meteen.

Serveer dit gerecht met pandanrijst.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *