Soto Ajam

Benodigdheden voor 2 personen                                             Indische Kruidenwijzer

  • 4 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 kemiries
  • 1/2 theelepel ketoembar
  • 1 1/2 vingerlengte koenir of 2 theelepels poeder
  • 1 theelepel gekruimelde trassi
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 kip
  • 1 stengel sereh
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 dunne preitjes
  • 50 gr laksa
  • 200 gr witte kool
  • 4 aardappelen
  • 1/2 bosje bieslook
  • 1 bosje selderij
  • fruitjes

Bereiding

De sjalotjes, knoflook, kemiries, ketoembar, koenir en trassi fijn kneuzen en fruiten in de olie. 1 Liter water toevoegen en hierin de gesneden kip koken tot ze zacht is. Zodra het water kookt, de sereh en bouillonblokjes toevoegen. Deksel op de pan, niet te groot vuur. Wanneer de kip bijna gaar is de gesneden prei toevoegen. Indien nodig telkens wat heet water bijvoegen, want de kip moet zwemmen in het vocht. De laksa, kool, eieren en aardappelen worden apart gaar gekookt. Snijd daarna de eieren en aardappelen in ronde platte schijfjes. Bieslook en selderij snipperen. U dient de soep als volgt op: in diepe borden schept u wat van de gesneden aardappelen, daar overheen plakjes ei, de gesneden laksa en kool. Bovenop de gesnipperde bieslook en selderij, het laatst wat fruitjes. ot slot een paar soeplepels van de soto er overheen. Hierbij wordt natuurlijk de bijbehorende sambal gebruikt, als finishing touch. Daarvoor heeft u van tevoren vier kemiries, drie ontpitte lomboks met wat trassi en zout en een mespunt suiker gekneusd. Een theelepel van deze sambal is genoeg van elke portie. De fijnproevers hebben ook een schoteltje met ketjap, waarin citroensap geperst, klaar staan om de heerlijke smaak te vervolmaken.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *