Rendang

Rendang

Benodigdheden voor 4 personen                                            Indische Kruidenwijzer

  • 500 gr; in stukjes gesneden magere runderlappen
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 gesnipperde sjalottes
  • 1 eetlepel sambal trassi
  • 2 theelepels koenjit
  • 1 mespunt suiker
  • 1 theelepel asem
  • stukje laos van 2 cm
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 stukje gember (djahé) van 1 cm
  • 3 theelepels kemiriepasta
  • 1 stengel sereh
  • 4 blaadjes djeroet poeroet
  • 1 vleesbouillonblokje
  • 1/2 blok santen
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding

Doe de knoflook, ui, sambal trassi, koenjit, assem, ketoembar, kemiriepasta in de keukenmachine en hak het mengsel fijn. Verhit de zonnebloemolie en fruit het mengsel (boemboe) zachtjes enkele minuten. Voeg het vlees, bouillonblokje, sereh, gember, laos, mespunt suiker en djeroet poeroetblaadjes toe. Schenk er ca. 3 kopjes water bij en breng het geheel aan de kook. Voeg vervolgens de klein gesneden santen toe en laat deze smelten in de saus. Laat het vlees ca. 3 uur sudderen. Wordt de saus te dik voeg dan telkens wat water toe. Verwijder als laatste de sereh, laos, gember en djeroet poeroet.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *