Oerap

Oerap

Benodigdheden voor 4 personen                                   Indische Kruidenwijzer 

  • 200 gram sperzieboontjes
  • 200 gram tauge
  • 1 kleine spitskool
  • 1 grote komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalottes
  • 3 lomboks
  • 2 theelepels trassi
  • 1 theelepel assem
  • 1 theelepel kentjoer
  • 1 mespunt suiker
  • 1 theelepel zout
  • 150 gram geraspte kokos (klapper)
  • 5 djeroek poeroetblaadjes
  • 2 salamblaadjes
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiding

De boontjes afhalen en 3 minuten in kokend water laten staan. Daarna in kleine stukjes (dwars) snijden. De tauge goed schoon wassen; even door kokend water heen halen; laten uitlekken. Van de spitskool alleen de heel jonge blaadjes gebruiken en de stronk wegsnijden. Deel de kool in vieren en snijd haar heel fijn. De komkommer schillen, in de lengte doorsnijden en in kleine stukjes snijden. Al deze groenten door elkaar roeren en in een diepe kom of schotel doen. Nu de knoflook, ui en lomboks (zonder pitjes) fijn snijden en dan te samen met de kentjoer, trassi, assem, suiker, zout en djeroekpoeroetblaadjes kneuzen of in de keukenmachine grof malen. De geraspte kokos met de salam in een wadjan op heel zacht vuur ongeveer 3 minuten om en om roeren tot het lichtbruin is. Doe de gekneusde kruiden erbij en meng alles flink dooreen. De kokos mag beslist niet aanbranden of te bruin worden. Meng de gekruide kokos met de groenten, te samen met de citroensap.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *