Kip Tandoori

Voor circa 4 personen

Benodigdheden voor de kip en marinade:

  •  3 eetlepels geraspte verse gember
  •  4 grote tenen knoflook geperst
  •  750 gram kippendijfilet
  •  250 ml Griekse yoghurt (dikke yoghurt)
  •  1 theelepel zout
  •  2 eetlepels olijfolie
  •  2 theelepels gram masala
  • Chilipoeder, net zo pittig als je wilt of chilipasta

Voor de saus:

  • · 1 ui grof gesnipperd
  • · 2 tenen knoflook gesnipperd
  • · Klein bosje verse koriander gesnipperd
  • · 2 theelepels korianderpoeder
  • · 1 theelepel garam masala
  • · ½ theelepel komijnpoeder
  • · Flinke snuf kaneel
  • · ½ theelepel gerookte paprikapoeder
  • · 1 blik tomaten van 400 gram
  • · 1 kippenbouillonblokje
  • · 1 blik kokosmelk van 400 gram
  • · Sap van een citroen
  • · Olijfolie

Bereiding:

Voor de marinade: Snijd de kippendijen in flinke blokjes en wrijf ze in met de geraspte gember en knoflookpuree. Laat de kip nu 2 uur afgedekt marineren in de koelkast. Roer na 2 uur de yoghurt los en voeg 1 theelepel zout toe aan de yoghurt. Pak een koekenpan en zet op laag vuur. Doe 2 eetlepels olijfolie met de garam masala in de pan. Als het lekker begint te ruiken aan de yoghurt toevoegen. Roer de yoghurt goed door en voeg nu de kip uit de koelkast toe en zoveel chilipeper (of pasta) als je durft. Kneed dit goed door en laat de kip een paar uur, maar liefst een halve dag, marineren in de koelkast (een hele dag mag natuurlijk ook).

Laat de kip op kamertemperatuur komen als je de saus gaat maken.

Voor de saus:

Verwarm de olijfolie in een diepe braadpan en voeg de knoflook, uien en verse koriander toe. Bak het geheel in circa 10 minuten zacht. Zet, als de uien zacht zijn, het vuur naar middelhoog. Voeg de korianderpoeder, gram masala, komijnpoeder, snuf kaneel, en gerookte paprikapoeder toe. Roer door. Giet nu het blik tomaten bij de kruiden in de pan samen met het bouillonblokje en 150 ml water. Roer door en breng aan de kook. Laat 5 minuten op zacht vuur koken. Roer daarna de kokosmelk erdoor. Laat dit ongeveer 15 a 20 minuten koken op zacht vuur.

Heerlijk bij Indiase gele rijst

TERUG