Thaise zoete aardappelsoep

Benodigdheden voor 4 personen

  •  ½ ui fijn gehakt
  •  2 teentjes knoflook, geperst
  •  1 cm verse gember, gehakt
  •  1 el limoensap
  •  2 stengels citroengras, geschild en fijn gehakt
  •  3 el olijfolie
  •  500 gram zoete aardappelen, geschild
  •  2 dl kokosmelk
  •  2 dl groentebouillon
  •  Zout en vers gemalen peper

Bereiden

Meng in een keukenmachine de ui, knoflook, gember, het limoensap en het citroengras samen met 2 el olijfolie tot een mooie pasta. Zet een wok op het vuur en verhit het restant van de olie. Fruit hierin de citroengraspasta al roerend gedurende 5 minuten. Voeg de stukjes zoete aardappel, de kokosmelk en de bouillon toe. Roer alles goed door elkaar. Laat de aardappels op een laag vuur gaar worden. Giet de inhoud van de wok voorzichtig in een blender en pureer het mengsel tot een soep. Breng de soep op smaak met zout en peper en warm het geheel indien nodig nog even op. Serveer de soep vervolgens in kleine kommetjes of glaasjes.

Tip

Dit soepje kan natuurlijk altijd als voorgerecht gegeten worden, pas dan de hoeveelheden aan.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *