Tortilla lasagna

Benodigdheden voor 6 personen

  • 1 pond mager rundergehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gehakte groene paprika
  • 1 gehakte ui
  • 3 eetlepels taco kruiden
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 blik refried bruine bonen of maak het zelf
  • 1 blik in blokjes gesneden tomaten
  • 6 bloemtortilla’s
  • 3 kopjes geraspte oude kaas
  • 4 plakjes cheddar kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 250 graden.

Verwarm de olijfolie in een braadpan. Voeg de rundergehakt toe en rul het gehakt circa 10 minuten dat hij gaar is. Voeg de paprika en ui toe en bak het even mee. Voeg het blik tomaten toe en warm door.  Laat de zwarte bonen uitlekken en voeg aan de gehakt toe. Warm het geheel op en voeg de taco kruiden toe. Leg ondertussen 2 tortilla’s in een ovenschaal, smeer 1/3 deel van de refried bonen over de tortilla’s. Schep met een schuimspaan 1/3 deel van het gehaktmengsel over de tortilla’s. Daarna 1/3 deel van de geraspte kaas en een plakje cheddar over het geheel verdelen. Doe hetzelfde nog twee keer. Je eindigt dus met een laag kaas. Zet de schaal in de voorverwarmde oven circa 25 minuten tot de kaas goed gesmolten is.

TERUG