Garnalen in een kruidige kokossaus

Benodigdheden 

250 gram gekookte garnalen met staart

Marinade

  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1/2 vingerlengte verse gember, gesnipperd
  • 1 theelepel tamarindepasta (potje)
  • 1 rode Spaanse peper, zaadjes verwijderd en gesnipperd
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • zout
Kokossaus
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 rode Spaanse pepers, zaadjes verwijderd en gesnipperd
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 25 gram santen, opgelost in 125 ml water
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 2 theelepels tapiocameel
  • zout
Bereiding:
Maak de marinade van knoflook, gember, tamarinde, pepers, kurkuma en zout (naar smaak) aan met 80 ml water. Verdeel de marinade over de garnalen en zet 10 minuten op een koele plek. Haal de garnalen uit de marinade en bewaar de marinade. Verhit de olie in een pan en bak de garnalen daarin 1-2 minuten. Neem ze uit de pan. Doe de knoflook in de pan en bak hem lichtbruin. Giet de opgelost santen erbij, roer de korianderpoeder en peper erdoor en  verwarm alles 5 minuten op laag vuur. Voeg de rest van de marinade bij de saus en breng op smaak met zout. Vermeng de tapiocameel met een paar eetlepels water en voeg aan de hete saus toe en roer tot een gebonden saus. Voeg de garnalen toe en verwarm alles goed.
Tip:
Heb je geen tapiocameel in huis? Je kan ook maizena gebruiken. De saus wordt dan minder stroperiger. Wil je het pittiger oeg dan nog een fijngewreven gedroogde peper toe.