Laksa met garnalen

penaeus20setiferus

Benodigdheden voor 4 personen

  • 20 grote gekookte garnalen met staart
  • 500 ml bouillon van 1 visbouillonblokje
  • Snufje zout
  • 1 tl arachideolie (of olijfolie)
  • 450 ml kokosmelk
  • 2 tl Thaise vissaus
  • ½ el limoensap
  • 125 gram rijstnoedels
  • 50 gram taugé
  • Takjes verse koriander ter garnering

Laksapasta

  • 6 takjes koriander
  • 3 flinke tenen knoflook, geperst
  • 1 vers rood Spaans pepertje, zaadlijsten verwijderd, fijn gesneden
  • 1 tl serehpoeder (citroengras)
  • 2,5 cm verse gemberwortel, fijn gesneden
  • 1 ½ el garnalenpasta
  • ½ tl kurkuma
  • 2 el arachideolie (of olijfolie)

Bereiding

Verwijder de staartjes van de garnalen. Ze op hoog vuur in een grote pan de bouillon en de staartjes van de garnalen op. Breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat de bouillon 10 minuten zachtjes doorkoken.

Maak ondertussen de laksapasta: klop alle ingrediënten behalve de arachideolie in de keukenmachine door elkaar. Voeg er, terwijl de machine draait, scheutjes olie aan toe tot er een pasta ontstaat.

Verhit de olie in een grote pan op hoog vuur. Roerbak de pasta in de hete olie tot de geur vrijkomt. Giet de bouillon door een zeef. Roer de gezeefde bouillon door de laksapasta. Roer de kokosmelk, de vissaus en het limoensap erdoor. Breng aan de kook. Draai het vuur lager, leg een deksel op de pan en laat de soep 30 minuten pruttelen.

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en zet apart.

Voeg de garnalen en taugé aan de soep toe en laat even doorkoken. Verdeel de noedels over de soepkommen en schep de soep erop. Garneer het gerecht met koriander en dien op.

TERUG