Vietnamese kip met gember en Paksoi

Benodigdheden voor 2 personen

  • 2 kipfilet
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 stukje verse gember ( een flink duim dik )
  • 3 teentjes knoflook in zeer dunne plakjes gesneden
  • 1.5 eetlepel honing
  • 1.5 eetlepel vissaus
  • 2.5 eetlepel sojasaus
  • 1/2 theelepel vijfkruidenpoeder
  • zwarte peper uit de molen
  • 2 eetlepels verse koriander fijngehakt
  • 1 rode peper met of zonder pitjes in reepjes gesneden
  • 1 rode paprika in reepjes gesneden
  • 5 stronkjes paksoi in reepjes gesneden
  • 250 gram kastanje champignons
  • 3 lente-uitjes in ringetjes gesneden
  • 250 gram mie

Bereiding

Zet ruim water (met 1 theelepel zout) op voor de mie. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui hierin. Voeg de stukjes kip toe en bak ze totdat ze goed wit zijn. Voeg de knoflook en de gember toe en bak even mee. Roer de honing, de vissaus, 1,5 eetlepel sojasaus, het vijfkruidenpoeder en de peper erdoor en laat alles nog even bakken (al omscheppend). Doe de mie in het water en laat dit 1 minuut staan (gas uit). Giet af na 1 minuut en laat het uitlekken in een vergiet. Doe het pepertje, de paprika, de champignons en de paksoi ook in de wok en schep alles goed om. Bak dit een paar minuten en doe de mie erbij. Doe hier de rest van de sojasaus over. Bak alles nog een paar minuten door, maar niet te lang (de groente moet nog knapperig zijn). Strooi er tot slot de koriander en de lente-ui over.

TERUG