Thaise rijstsalade met gember

Benodigdheden voor 4 personen

  • 150 gr basmatirijst
  •  5 bosuitjes, in schuine ringen fijn gehakt
  •  3 wortelen, zeer fijn gesneden
  •  Halve paksoi, of 4 baby paksoi, gewassen en gesnipperd
  •  Twee limoenblaadjes
  •  Hand koriander, gesnipperd
  •  75 gr ongezouten pinda’s, geroosterd en gehakt
  •  1 el zwart sesamzaad
  •  2 el (Thaise) basilicum, gesnipperd

Voor de dressing

  •  1 el arachideolie
  •  3 el limoensap
  •  3 el Thaise vissaus (nam pla)
  •  2 el palmsuiker (vloeibaar)
  •  2 el zoete chilisaus
  •  1 el gember, gehakt
  •  Snufje chilipoeder of cayennepeper
  •  Peper en zout

Bereiding

Kook de rijst volgens de verpakking en laat goed stomen tot een droge korrel.  Klop voor de dressing de olie, limoensap, vissaus, palmsuiker, chilisaus, gember, chilipoeder en peper en zout door elkaar en laat de dressing staan tot gebruik. Doe alle groenten in een schaal en voeg de hele limoenblaadjes, noten, sesamzaad, koriander en rijst toe en roer goed om. Voeg de dressing toe en roer weer goed door. Als laatste de basilicum toevoegen en nogmaals goed roeren. Voor het serveren de limoenblaadjes verwijderen.

TERUG