Thaise garnalenkoekjes met korianderdip

Benodigdheden voor 4 personen

  •  250 gr steurgarnalen, gepeld
  •  2 bosuitjes, gesnipperd
  •  1 tl sereh (citroengras)
  •  2 el verse muntblaadjes, gesnipperd
  •  2 limoenblaadjes (in kokend water geweekt, fijngehakt)
  •  1 eiwit
  •  1 el vissaus (nam pla)
  •  1 el vers limoensap
  •  1 tl zoete chilisaus
  •  15 gr broodkruimels, van oud brood
  •  2 el verse koriander, gehakt

Voor de korianderdip

  •  2 el verse koriander, fijngehakt
  •  1 bosui, gesnipperd
  •  1 teen knoflook, uit de knijper
  •  1 el palmsuiker (vloeibaar)
  •  60 ml sherry (of rijstazijn)
  •  2 tl sojasaus
  •  ½ tl chilisaus

Bereiding

Maal de garnalen in een keukenmachine tot ze grof gehakt zijn. Voeg  dan de bosui, de serehpoeder, de limoenblaadjes, eiwit, vissaus, het limoensap en de chilisaus toe. Maal deze ingrediënten tot een mooie massa. Haal uit de keukenmachine en doe over in een schaal. Spatel de koriander, munt en broodkruimels erdoor. Vorm van het mengsel  ronde koekjes van ca 4 cm. Bak de koekjes in een licht ingevette koekenpan circa 2 a 3 minuten boven een matig vuur aan elke kant totdat ze lichtbruin zijn.

Doe voor de korianderdip de koriander, bosui, knoflook, palmsuiker, sherry en vis- soja- en chilisaus in een kom en klop alle ingrediënten om tot een dipsaus.

Serveer de garnalenkoekjes met de dipsaus.

TERUG