Stoofpot met steranijs en basilicum

Benodigdheden voor 4 personen

  •  600 gram magere runderlappen, in blokjes gesneden
  •  3 tl kurkuma
  •  2 el sesamolie
  •  1 ui, gesnipperd
  •  3 tenen knoflook, gesnipperd
  •  2 rode chilipepers, zonder zaad en gehakt
  •  2 stengels citroengras, in stukken en gekneusd
  •  1 el kerriepoeder
  •  4 stuks steranijs, geroosterd en tot poeder gemalen
  •  7 dl bouillon van blokjes
  •  3 el nuoc mam (vissaus)
  •  2 el sojasaus
  •  1 el rietsuiker
  •  1 bosje vers basilicum, zonder stelen
  •  Zout en versgemalen peper
  •  Handvol koriander voor de garnering

Bereiding

Meng het vlees en de kurkuma en zet het weg. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui, knoflook, pepers en het citroengras tot hun geuren vrijkomen. Voeg het kerriepoeder toe en de steranijs, gevolgd door het vlees. Bak het vlees bruin en voeg dan de bouillon , nuoc mam, sojasaus en suiker toe. Roer het geheel goed door en breng de vloeistof aan de kook. Laat het dan op laag vuur 3 uur sudderen. Breng het geheel op smaak met zout en peper en roer de basilicum erdoor. Schep het gerecht in een schaal of op de borden en garneer met koriander.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *