
Benodigdheden voor 4 personen
Voor de tartaar
400 gram tonijn
1 sjalot
2 avocado’s
1 limoen
Een paar blaadjes koriander
1 theelepel wit sesamzaad
1 theelepel zwart sesamzaad
Peper en zout
Voor de dressing
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sesamolie
1 theelepel (riet)suiker
Voor de wasabimayonaise
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel wasabi
1/2 limoen
Een snuf zout
Bereiding
Snijd de tonijn in kleine stukjes en versnipper de sjalot. Meng de tonijn met de sjalot, de sesamzaadjes, een beetje peper en het sap van een halve limoen.
Prak de avocado’s fijn. Meng de avocado met het sap van de andere helft van de limoen en een beetje peper en zout. Proef of de avocadocrème op smaak is.
Meng de mayonaise met de wasabi en een snuf zout. Proef of de wasabi-mayonaise op smaak is. Voeg eventueel meer wasabi toe.
Leg een kookring op het bord. Doe een eetlepel avocado in de ring en druk aan. Schep de tonijntartaar op de avocado. Verwijder de ring voorzichtig van het bord. als het goed is blijft de tartaar nu staan. Giet een beetje van de dressing over de tartaar. Maak af met korianderblad.
Serveer de tonijntartaar met de wasbi-mayonaise en extra dressing.