
Benodigdheden voor 2 personen
- 1 sinaasappel schoongeboend
- 3 eetlepels olijfolie
- 300 gram runderlappen in blokjes
- 1 ui in grove stukken
- 1 stengel bleekselderij in stukjes gesneden
- 1 winterwortel in plakjes gesneden
- 1 blik tomatenblokjes (a 400 gram)
- flink handvol peterselie fijngesneden
- 2 tenen knoflook gesnipperd
Bereiding
Rasp de helft van de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Verhit de olie in een braadpan. Bestrooi de blokjes rundvlees met zout en peper. Bak het vlees op hoog vuur rondom bruin aan. Schep de ui, bleekselderij en de winterwortel bij het vlees in de pan en bak de groenten al omscheppend nog 2-3 minuten mee. Schenk het sinaasappelsap en de tomatenblokjes erbij. Breng het langzaam aan de kook en stoof het vlees in 2 tot 2,5 uur met de deksel op de pan zacht en gaar. Schep de sinaasappelrasp, de peterselie en de knoflook door elkaar (dit mengsel heet gremoulata). Breng het stoofvlees op smaak met zout en peper. Ik gebruik het liefste een half runderbouillon blokje. Seveer met de gremoulata naar smaak. Lekker met tagliatelle of met brood om in de saus te doppen.