Vegetarische linzenburger

Benodigdheden voor 2 burgers

  • 1 zak linzen van 200 gram, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 el olijfolie
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 1 rode peper gesnipperd (met of zonder zaad)
  • 1 grote teen knoflook, fijn gesnipperd
  • 1,5 el havermout
  • ½ el paneermeel
  • ½ tl komijnpoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 el lijnzaad
  • Zout
  • peper
  • ½ bosje peterselie, fijn gesnipperd
  • Een klein beetje bloem voor het bakken
  • 2 grote hamburgerbroodjes
  • Sla of bladspinazie voor de garnering
  • 1 tomaat in plakken
  • 1 rode ui in ringen
  • Barbecuesaus

Bereiding

Doe de linzen in de keukenmachine. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de sjalot, rode peper en knoflook zacht. Voeg dit mengsel aan de linzen toe, samen met de rest van de ingrediënten (behalve de bloem).

Druk op de pulse knop tot alles goed gemengd is, maar niet gepureerd. Stort het mengsel in een kom en kneed het even door met natte handen. Maak (ook met natten handen) 2 burgers van het mengsel. Werkt perfect met een hamburgermaker.

Verhit 1 el olijfolie. Haal de burgers door de bloem en bak ze in 3 tot 5 minuten per kant bruin.

Serveer op een hamburgerbroodje met wat blad sla, schijfjes tomaat, ringen ui en de barbecuesaus.

TERUG