Piri piri Kip

Benodigdheden

  • 3 el olijfolie
  • 8 kippendijen
  • 2 uien, in plakken gesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 400 g tomaten uit blik
  • 1 worteltje, geschild en in plakken gesneden
  • 1 gele paprika, zonder zaden en in repen gesneden
  • 1 groene paprika, zonder zaden en in repen gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 375 ml kippenbouillon
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el piri piri-saus
  • Zout en vers gemalen zwarte peper

Bereiding

Verhit 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem op een middelhoog tot hoog vuur. Voeg de kip in porties toe en laat ze aan alle kanten bruinen. Haal ze uit de pan en leg ze opzij.

Verhit de rest van de olie op een middelhoog vuur. Voeg de uien en de knoflook toe en laat bakken tot alles zacht is. Voeg de tomaten, het worteltje, de paprika’s de laurierblaadjes, de bouillon, de tomatenpuree, de piri-piri saus, zout en peper toe. Breng aan de kook en doe de kip weer in de pan. Dek af en laat 30-490 minuten sudderen op een laag vuur of tot de kip gaar is.

Serveer met gebakken aardappelen of rijst.

Tip: wij hadden wat mais over en hebben die toegevoegd aan de kip.

TERUG