Gestoomde broccoli met soja en gember

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 1 struik broccoli van circa 400 gram
  • 2 el sesamzaad
  • 3 el olijfolie
  • 5 tenen knoflook, in plakjes gesneden
  • 3 el sojasaus
  • ½ tl sesamolie
  • Sap van 1 limoen
  • Stukje verse gemberwortel van circa 2 cm, geschild

Bereiding:

Snijd de broccoli in roosjes. Gooi de stronk niet weg (veel te lekker), maar snijd hem  met een dunschiller en daarna in plakken. Kook de broccoli circa 20 minuten tot beetgaar.

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin.  Laat ze afkoelen in een schaaltje. Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan en bak de knoflookplakjes tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat de knoflook niet te donker worden, want dan worden ze bitter. Schep met een schuimspaan uit de pan en doe in een schaaltje.

Doe de sojasaus en de sesamolie bij de overgebleven knoflookolie in de pan. Roer om en doe het sap van de limoen erbij. Rasp de gemberwortel boven de pan over de dressing. Proef de dressing en voeg naar smaak eventueel nog extra sojasaus, sesamolie of limoensap toe.

Doe de broccoli in een schaal en sprenkel de dressing over de broccoli. Bestrooi de broccoli met de sesamzaadjes en schijfjes knoflook.

Lekker met zalm op Oosterse wijze.

TERUG