Thaise taugésalade met mango en cashewnoten

Benodigdheden voor 4 personen
  • Een bosje koriander
  • 400 gram taugé
  • 100 gram ongezouten cashewnoten
  • Vloeibare honing
  • ½ Spaanse peper
  • 1 kleine rijpe mango
  • Sojasaus
  • Sesamolie
  • 1 limoen of citroen

Bereiding :

Doe de cashewnoten in een schone theedoek, sla ze met een deegroller stuk en doe ze in een koekenpan. Giet er een scheut olijfolie bij. Hussel door elkaar en laat ze even roosteren tot ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de pan en voeg een scheut honing toe. Roer goed door zodat alle noten met een laagje honing bedekt zijn. Laat afkoelen.

Doe de taugé in een kom. Snijd het bosje koriander fijn en voeg toe aan de taugé. Houd een paar takjes achter voor de garnering. Hak de Spaanse peper. Schil de mango en snijd in kleine blokjes. Voeg de peper en mango toe aan de taugé. Voeg de cashewnoten toe en roer het geheel door. Maak de salade aan met een paar scheuten olijfolie, sesamolie en het sap van de limoen (of citroen). Roer goed door. Garneer met de achtergehouden koriander

TERUG