
Benodigdheden voor 4 personen |
Benodigdheden voor de zalm:
- 2 zalmfilets met huid van 125 gram per stuk
- Stukje verse gember van 2 cm
- 2 tenen knoflook
- 1 kleine rode ui
- ½ verse rode Spaanse peper
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 limoen
- Vijfkruidenpoeder
Benodigdheden voor de bouillon:
- 4 lente-uien
- 2 Spaanse pepers
- 2 tenen knoflook
- Stukje verse gember van 2 cm
- 1 theelepel vijfkruidenpoeder
- 1 bouillonblokje
- 100 gram sugarsnaps
- Sojasaus naar smaak
- 100 gram gedroogde noedels
Garnering:
- 4 eetlepels verse koriander
Bereiding:
Voor de zalm: Verwarm de oven voor op 250 graden. Schil de gemberwortel en pel de knoflook en de rode ui. Hak ze samen met de Spaanse peper en sojasaus in de keukenmachine. Pers er het sap van de limoen bij. Roer tot een saus, voeg eventueel nog een klein scheutje water toe. Doe de saus in een ovenschaal, schenk er een paar scheuten olijfolie overheen en leg de zalmfilets met de huid naar boven in de saus. Strooi er wat gemalen peper en vijfkruidenpoeder overheen. Zet de schaal 18 minuten in de oven tot de filets gaar zijn.
Voor de bouillon: Maak de lente-ui schoon en snijd in dunne plakjes. Doe ze met een flinke scheut olijfolie in een pan. Snijd de Spaanse peper in dunne ringetjes en doe in de pan. Pers er de tenen knoflook bij en roer even door. Schil en rasp de gemberwortel en voeg toe en meng alles goed. Voeg de vijfkruidenpoeder en het bouillonblokje je plus 9 deciliter water. Breng aan de kook en voeg de sugarsnaps toe. Voeg naar smaak sojasaus toe. Kook vijf minuten door, de sugarsnaps moeten beetgaar zijn. Voeg als laatste de noedels toe. Kijk voor de kooktijd op de verpakking van de noedels.